.7 порад організації освітлення маленької кімнати

переглянути інші новини

Власники невеликого житла завжди прагнуть додати інтер’єру легкості та візуально збільшити простір. І далеко не останнє місце посідає освітлення маленької кімнати, адже з його правильною організацією можна значно покращити інтер’єр та додати приміщенню затишку.

Наші експерти підготували 7 ефективних порад по організації як штучного, так і природного освітлення у кімнаті невеликого розміру.

Природні джерела освітлення маленької кімнати

 

  • Світлі стіни. Усім відома та ефективна істина: світлі стіни дозволяють візуально значно розширити приміщення. Тому плануючи ремонт, обирайте світлі та пастельні відтінки – з ними навіть найменші кімнати виглядатимуть значно “легшими” та просторішими.
  • Легкі штори та фіранки. Штори та фіранки краще обирати із легких тканин та лаконічного дизайну – важкі гардини у малій квартирі виглядатимуть недоречно та додаватимуть відчуття обмеженого простору. Штори можуть бути із більш цупкої тканини, а от тюль краще обрати напівпрозору – так у світлий час доби до кімнати потраплятиме значно більше природного освітлення.
  • Простір біля вікон. Залиште підхід до вікон вільним – так не лише у кімнату потраплятиме більше світла, а й візуально збільшиться простір.
  • Дзеркала у потрібних місцях. За допомогою дзеркал можна до невпізнанності змінити кімнату – вони чудово відбивають освітлення як від вікон удень, так і від світильників ввечері, тим самим забезпечуючи ефект більшої кімнати.

 

Штучні джерела світла

 

  • освітлення маленької кімнатиВибір світильників відповідно до стилю. Якщо інтер’єр кімнати – класичний, віддайте перевагу невеликим люстрам, а для сучасних інтер’єрів ідеально підійдуть точкові світильники та мінімалістичні настінні світильники.
  • Додаткове освітлення. Крім класичного розміщення люстри по центру кімнати або замість нього, використовуйте додаткові лампи – настінні бра, торшери, точкові стельові світильники.
  • Локальне підсвічування. Розмістіть точкові стельові світильники у найважливіших зонах кімнати – до прикладу, підсвітіть зону м’яких меблів та шафи. Таке освітлення допоможе візуально розділити кімнату, тим самим збільшити простір.

 
Читайте також нашу статтю 4 ПРИЙОМИ, ЯКІ ЗРОБЛЯТЬ МАЛЕНЬКУ КВАРТИРУ ЕФЕКТНОЮ, поради з якої допоможуть красиво облаштувати невелике житло.

.АКЦІЇ
.Підписуйтесь на новини

    2015 – 2020 © All rights reserved.

    Developed by IT-Kitchen